Niipperin Montessori-leikkikoulu

takaisin etusivulle

Syksylle 2018 vapaana puolipäiväisiä paikkoja ja 2 kokopäiväpaikkaa       tästä paikan hakeminen

Käytännön työt

Montessori-ympäristössä lapsille tarjotaan mahdollisuus niiden välineiden käytön harjoittelemiseen, joita ihmiset tarvitsevat ympäristön  rakentamiseen ja ylläpitoon, tai joita hän tarvitsee omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen, kuten vaatteiden pukeminen, niiden huolto, henkilökohtainen hygienia jne.

Placeholder Image
Placeholder Image

Tyypillisintä ihmisrodulle on vaiston vaatima tarve työskennellä suunnitelmallisesti käsiään käyttäen, muokatakseen ympäristöään mieleisekseen.

Montessori sanoo: “Tämä (vaisto) on todellisen kehityksen lähde sivilisaatiossamme, sillä ihmisessä on luonnollinen tarve työn tekoon, ja tämän työn kautta heidän ympäristönsä kehittyy täydelliseksi.”  (Montessori: Secret of childhood, Ballantine books, New York, 1991 p. 187)

Käytännön elämän töitä on Montessori-luokassa seuraavilta alueilta:

Kunnioittava käyttäytyminen ja kohteliaisuus:

  • jotta lapsi voisi osallistua yhteisönsä sosiaaliseen elämään, tulee hänen tietää oikeat ja kohteliaat käytöstavat

Ympäristöstä huolehtiminen:

  • lapsi haluaa oppia selviytymään itse arkipäivän töistä, koska hänellä on myötäsyntyinen tarve vaikuttaa ympäristöönsä.

Itsestä huolehtiminen:

  • lapsella on tarve oppia huolehtimaan itsestään, koska hänen vaistonsa kertoo hänelle, että hänen tehtävänsä on jatkaa ihmiskunnan kehitystä kasvamalla ja ottamalla oman paikkansa aikuisten yhteisössä fyysisesti muista riippumattomana.

Motoriset taidot:

  • lapsella on vaistomainen ja pakottava tarve kehittää karkea-  ja hienomotoriset taitonsa tasolle, jolla hän selviää myöhemmin elämässään ilman kenenkään muun apua jokapäiväisessä elämässä loppuelämänsä ajan.

Lisää arkipuuhista

Takaisin montessorialueet -sivulle

Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image
Montessori lasten kuvat 2013-14 001
BuiltWithNOF
[ETUSIVU] [TOIMINTAMME] [MONTESSORISTA] [MONTESSORIALUEET] [ARKIPUUHAT] [AISTIEN ALUE] [LUKU JA KIRJOITUS] [MATEMATIIKKA] [KULTTUURINEN ALUE] [TAIDE] [YHTEYSTIEDOT] [TIETOJA JA HAKEMINEN] [AJANKOHTAISTA] [FAQ]