Niipperin Montessori-leikkikoulu

takaisin etusivulle

Syksylle 2018 vapaana puolipäiväisiä paikkoja ja 2 kokopäiväpaikkaa       tästä paikan hakeminen

Kulttuurinen alue

Kulttuurin alueeseen kuuluu ympäristö- eli maantieto, luonnontieto, eli eläin- ja kasvitieto, sekä historia. Myös science, eli fysikaalisiin ja kemiallisiin ilmiöihin tutustuminen pienten kokeiden avulla, kertoo ympäröivästä maailmasta.

montessori+matemat 019
dinoja kavennettu02

Montessorihuoneessa lapselle tarjotaan mahdollisuus olla kiinnostunut luonnosta, eläimistä, maapallosta ja tapahtumista, niiden laeista ja seurauksista tarjoamalla hänelle runsas välineistö eri osa-alueilta, esimerkiksi pienoismalleina, kuvina tai aitoina esineinä. 

Placeholder  Image
Placeholder  Image

Kuten kaikkea muutakin montessorihuoneessa, myös suurinta osa kulttuurisen osa-alueen välineistä voi tutkia käsillään. Ne ovat joko aitoja asioita luonnosta tai malleja oikean ympäristön muodoista ja tapahtuma-kuluista.  Esimerkkinä tästä ovat maa- ja vesimuodot (lahti-poukama jne.) pienoismalleina, joihin lapset voivat kaataa vettä nähdäkseen miten maa erottuu vedestä. 

Samalla kun lapsi tutkii aistein välineitä, hänelle myös nimetään asiat, jolloin hän sanavarastoaan kartuttaessaan kerää ja järjestää tietoa ympäröivästä maailmasta. Näin hän pystyy havainnoimaan ympäristöään, luontoa ja eläimiä.  Havaintoja ei voi tehdä eikä sisäistää ilman kokemusperustaa ja nimeämistä. 

Lisää kulttuurisesta alueesta

 Takaisin montessorialueet -sivulle

Placeholder  Image
Placeholder  Image
BuiltWithNOF
[ETUSIVU] [TOIMINTAMME] [MONTESSORISTA] [MONTESSORIALUEET] [ARKIPUUHAT] [AISTIEN ALUE] [LUKU JA KIRJOITUS] [MATEMATIIKKA] [KULTTUURINEN ALUE] [TAIDE] [YHTEYSTIEDOT] [TIETOJA JA HAKEMINEN] [AJANKOHTAISTA] [FAQ]