Niipperin Montessori-leikkikoulu

Syksylle 2018 vapaana puolipäiväisiä paikkoja ja 2 kokopäiväpaikkaa       tästä paikan hakeminen

Klo 8.00 Montessoripäivän alkaessa

Lapset jättävät kenkänsä kuistille, riisuvat ulkovaatteensa itse alakerrassa ja ripustavat vaatteensa omiin nimillään merkittyihin vaateripustimiinsa. Vietyään vaatteet naulakkoon ja repun portaille. he ovat valmiit aloittamaan päivän muut työt.

Placeholder  Image 915

Klo 8.30 – 10.45 Työskentelyä

Tämän jälkeen kunkin lapsi työskentelee omaan tahtiinsa. Se tapahtuu yksin tai kahden kolmen lapsen vapaasti muodostuvissa ryhmissä. Ohjaajan johdolla toimitaan myös isommissa ryhmissä.

takaisin etusivulle

713
Placeholder  Image

Klo 10.45  Loppupiiri

Noin viittä minuuttia ennen kutsuu järjestäjä loppupiiriin piirikelloa soittaen. Kellon soidessa lopetellaan oma työ ja järjestellään tavaroita päivän päätteeksi siistiin järjestykseen. Piirissä keskustellaan päivän tapahtumista, luetaan kirjaa, tehdään montessori-ryhmätöitä, pohditaan päivän teemaa, esitellään välineitä, keskustellaan päivänpolttavista kysymyksistä, tutkitaan lorupussia jne.  Mikäli jonkun työ on vielä kesken, voi sen lopettaa vielä piirin aikana, mutta yleensä toivotaan kaikkien lasten osallistuvan piiriin.  Piirissä myös kirjataan ylös säätiedot ja jokainen tunnustelee hiekkapaperikirjaimista muodostetun päivämäärän.

Klo 11.15 Järjestäjä laulaa nimenhuudon

Tämän jälkeen järjestäjä, joka valitaan päiväksi kerrallaan, laulaa "nimenhuudon". Järjestäjä saa tuoda kotoa jonkun lelun tms. loppupiirissä muille näytettäväksi. Piirin lopuksi järjestäjä vastaa mukanaan tuomastaan lelusta tehtyihin kysymyksiin, kun lelu on vielä repussa piilossa. Kaikki saavat arvata lelun, jonka jälkeen järjestäjä näyttää sen ja lelu kiertää piirissä.

Placeholder  Image Placeholder  Image

Klo 11.30 Välipala

Välipala sisältää yleensä tummaa leipää, leipämargariinia, jotain kotimaista kauden vihannesta ja maitoa.  Välipala syödään leikkikouluajan lopussa, jotta se ei turhaan keskeytä lasten työskentelyä.  Syöminen tapahtuu yhdessä suuressa pöydässä ja on hyvä tilaisuus kohteliaisuuden ja hyvien tapojen opetteluun. Kukin on myös vuorollaan ruokajärjestäjä, eli kattaa pöydän, tai tiskaaja/kuivaaja tai lattian lakaisija ruuan jälkeen, yleensä aina jonkun toisen kanssa yhdessä.  Samaan aikaan muut siistivät leikkikoulua, eli tarkistavat kynien, kirjojen, paperien, työalustojen,  työmattojen jne. järjestystä.

Klo 11.50 Montessoripäivän loppuessa

Kun oma siistimistyö on tehty, jokainen hakee vaatteensa naulakosta. Kun vaatteet on puettu päälle, viedään vaateripustin naulakkoon, asetutaan takaisin paikalleen piiriin odottamaan kutsua kuistille pukemaan kengät jalkaan.

Klo 12.00 Lapsi haetaan

Kokopäivälapset siirtyvät iltapäivähoitopaikkaansa. Koska ulkoilemme vain retkeilemällä silloin tällöin lähimetsässä, lapset jäävät usein leikkikoulun jälkeen leikkikoulusta hakijan valvonnassa pihalle leikkimään toisten montessorilaisten kanssa.

Placeholder  Image
BuiltWithNOF
[ETUSIVU] [TOIMINTAMME] [OHJELMAMME] [MATIKKAKERHO] [MONTESSORISTA] [MONTESSORIALUEET] [YHTEYSTIEDOT] [TIETOJA JA HAKEMINEN] [AJANKOHTAISTA] [FAQ]