Niipperin Montessori-leikkikoulu

takaisin etusivulle

Syksylle 2018 vapaana puolipäiväisiä paikkoja ja 2 kokopäiväpaikkaa       tästä paikan hakeminen

Taidekasvatus

Montessorivälineistön eri osa-alueet sisältävät taidekasvatukseen liittyviä välineitä. Aistivälineistössä kiinnitetään huomiota eri aisteihin, havaintoherkkyyteen, äänten erittelyyn,muotoihin, kappaleisiin sekä väreihin ja värisävyihin.  Esimerkkeinä  geometriset muodot, värilaatat, värisävy-ympyrät, kuuntelupurkit, soittokellot jne.

Taiteen tekemisen ja kokemisen välineet ovat aina lasten saatavilla. Halutessaan lapsi voi piirtää, maalata, soittaa tai syventyä kirjallisuuteen niin usein kuin haluaa.   Ympäristön ja esineiden esteettisyydellä ja hyvällä järjestyksellä on keskeinen merkitys. 

Placeholder  Image Placeholder  Image

Lasten käytössä olevat tavarat ovat ehjiä ja esteettisiä,  seinillä on kuvia, tauluja ja lasten omia töitä ja käsitöitä on ympäristössä lasten korkeudella.Eri taidesuunnista, taiteilijoista ja töistä kertovat kirjat ja korttisarjat ovat lasten käytössä.   Musiikki ja kirjallisuus kuuluvat jokapäiväiseen työskentelyyn.  Ilmaisutaitoa harjoitellaan mm. piiripuheenvuoroissa, sekä runoihin, satuihin ja lauluihin esittäen eläytymällä.

lisää taiteesta

 Takaisin montessorialueet -sivulle

Placeholder  Image
Placeholder  Image
Placeholder  Image
P4200050
P3231188 PA290280
BuiltWithNOF
[ETUSIVU] [TOIMINTAMME] [MONTESSORISTA] [MONTESSORIALUEET] [ARKIPUUHAT] [AISTIEN ALUE] [LUKU JA KIRJOITUS] [MATEMATIIKKA] [KULTTUURINEN ALUE] [TAIDE] [YHTEYSTIEDOT] [TIETOJA JA HAKEMINEN] [AJANKOHTAISTA] [FAQ]